Neobvyklá povolání:12 nejdivnějších světových profesí

Připadá vám vaše práce monotónní a nudná? Nechte se inspirovat neobvyklými povoláními na světě! Sami pak posuďte, zda je mezi nimi něco, co by se líbilo i vám, nebo zda si raději podržíte své současné teplé místečko.

1. Lovení kol v Amsterodamu  

Lovení kol v Amsterodamu.
Zdroj

Amsterodam je znám jako evropská metropole cyklistů. Najdete zde téměř 900 tisíc kol, kterých je dokonce víc než samotných obyvatel! Město je rovněž protkáno sítí kanálů, a tak se čas od času stane, že nějaké to kolo skončí ve vodě. V takovém případě přispěchají na pomoc lovci kol, kteří bicykl z vody vytáhnou.

2. „Vlakocpáči“ 

Vlakocpáči v Japonsku.
Zdroj

S touto profesí se setkáte především v zalidněných zemích, jako jsou Japonsko a Čína. Občas se třeba stává, že během špičky je v šanghajském metru překročena kapacita cestujících až o 170 %. Právě od toho jsou zde tzv. „vlakocpáči“, jejichž úkolem je vtěsnat do jízdní soustavy co nejvíce pasažérů. Tímto mají zajistit, aby se lidé dostali včas do práce, ale hlavně, aby bylo možné dveře do metra vůbec zavřít!

3. Čistič uší v Indii 

čistič uší.
Zdroj

Pro nás naprosto nepochopitelné, v Indii však běžný jev. Narazíte-li v této zemi na muže vybavené čelovkami a vatovými tyčinkami, můžete si přímo na ulici za určitý poplatek nechat vyčistit uši.

4. Zprostředkovatel snů 

Zprostředkovatel snů.
Zdroj

Nejeden Američan touží po onom slavném americkém snu, který je provázen především společenským vzestupem a zbohatnutím. Není tedy divu, že se v americkém Chicagu objevilo povolání „zprostředkovatel snů“, které se následně rozšířilo i do dalších měst.

Úkolem zprostředkovatele snů je převádět představy klientů do skutečnosti a plnit tak jejich přání, ač se na první pohled mnohdy jeví jako nesplnitelná.

5. Testovač pachů 

Testovač pachů.
Zdroj

Přemýšleli jste někdy, jak se asi testují deodoranty? Své by o tom mohl vyprávět testovač pachů, jehož pracovní náplní je „očuchávat“ celý den pachy z podpaží lidí, kteří testují právě tyto produkty.

6. Čichač obličejů 

Čichač obličejů.
Zdroj

V podobném duchu jako předchozí profese se nese i tato – čichač obličejů. Jedná se o člověka, který očichává tváře a obličeje lidí, kteří předtím vyzkoušeli určitý produkt pleťové kosmetiky. Ač jde o velmi jednoduchou práci, kosmetické firmy ji umí řádně ocenit.

7. Čekač ve frontě 

Čekač ve frontě.
Zdroj

Chystáte se například na obhlídku památek, ale nebaví vás stát hodiny ve frontě a mačkat se mezi spoustou dalších lidí? Využijte služeb čekače – jednoduše si najmete člověka, který řadu vystojí za vás!

V USA dokonce existuje hned několik firem, které tyto služby nabízejí. Sice se nejedná zrovna o kdovíjak zábavné povolání, ale profesionální čekač si v průměru vydělá zhruba 500 Kč za vystání jedné řady.

8. Malíř citrónů

Malíř citrónů. 
Zdroj

Konkurence v odvětví maloobchodu je obrovská. Supermarkety se proto usilovně snaží, aby jejich nabídka vypadala co nejlákavěji – ovoce a zelenina nevyjímaje. Mnohé maloobchodní jednotky si proto najímají zaměstnance, kteří kontrolují barvu citrónů. Má-li nějaký citrón nelichotivý až ošklivý odstín žluté, jednoduše vezmou štěteček a domalují jej.

9. Profesionální mazlič 

Profesionální mazlič
Zdroj

Profese reflektující stinnou stránku sociálních sítí, které mnohdy zapříčiňují určitou „virtualizaci“ vztahů a u spousty jedinců prohlubují pocity samoty. Proto vzniklo povolání, jehož cílem je zajistit těmto jedincům lidský dotek – objetí, mazlení a utěšování.

10. Zahřívač postelí 

Zahřívač postele
Zdroj

Budete-li někdy ubytování v nějakém luxusním zahraničním hotelu a při ulehnutí do postele se vám bude zdát vyhřátá, nedivte se. Tento hotel pravděpodobně zaměstnává zahřívače postelí. Jeho úkol je prostý – obléct si jednorázový hygienický oděv, zachumlat se do peřin a příjemně postel vyhřát. No není to sen?

11. Dojič hadů

Dojič hadů

Zdroj

To, že se dojí třeba krávy, nikoho pravděpodobně nepřekvapí. Věděli jste ale, že se dojí také hadi? Hadi samozřejmě nemají vemena, ze kterých by se dojilo mléko, mají však vysoce ceněný jed používaný například v kosmetice či medicíně. Náplní práce profesionálního dojiče hadů je hada odchytit, nabodnout mu jedové zuby do speciální fólie na zachytávání jedu a počkat, až jed vyteče. Ideálně bez uštknutí. 

12. Ochutnávač psího krmení

Ochutnávač psího krmení

Zdroj

Stejně jako my lidé, i naši čtyřnozí miláčci si zaslouží pořádnou stravu. A právě tu zajišťují ochutnávači psího krmení, které si většina firem vyrábějících psí žrádlo najímá. Ochutnávači mají za úkol posoudit, zda jsou dané granule nebo masová konzerva jedlé či nikoliv. Kromě samotné chuti hodnotí také kvalitu psího žrádla a správné nutriční hodnoty. 

Přečtěte si také! 

Komentáře

Přidat komentář

Denní studium střední školy - Obchodní akademie Praha

Chcete studovat? 

Kontaktujte nás!

Fill in the blank
+420 286 857 164

2019 © Copyright OA Praha. Všechna práva vyhrazena

Aira GROUP s.r.o.