Nejlepší filmy na učení angličtiny

Jedním z nejlepších způsobů, jak se zdokonalit ve znalosti cizího jazyka, je sledovat filmy v originálním znění– v našem případě v angličtině. Ideálně i s titulky, aby divák věděl, jak se dané slovo nejen vyslovuje, ale i píše.

Níže jsme si pro vás připravili hned 10 filmových kousků, které vám jednak pomohou ve studiu, a jednak se u nich nebudete nudit. Tak pojďme na ně!

Forrest Gump

Kultovní snímek Forrest Gump viděl snad každý filmový nadšenec. Že mezi ně nepatříte? Nevadí. I přes to děj snímku zajisté rychle pochopíte, neboť hlavní hrdina hovoří pomalu a srozumitelně –s Forrestem se tak nebudou ztrácet ani úplní začátečníci.

Forrest Gump byl kvůli svému nízkému IQ často terčem posměšků a krutých žertů. I přes tento svůj hendikep však rád četl, vystudoval normální školu, a dokonce se dostal i na univerzitu. Později nastoupil do armády.  Postupně se Forrest setkává s významnými historickými osobnostmi a na vlastní kůži prožívá významné události, jejichž význam si však plně neuvědomuje. Jak jeho životní pouť skončí?

Forrest Gump

Zdroj

Sněhurka a lovec

Příběh o Sněhurce, zlé královně a proroctví kouzelného zrcadla provází již několik generací. Ač se i v tomto novodobém snímku setkáme s podivuhodnými obyvateli lesa v podobě party trpaslíků a také se statečným princem, o pohádku se tak úplně nejedná. Královna chce vidět Sněhurku mrtvou, a proto vyšle lovce, který uprchlici přivede zpět. Jak to celé dopadne?

Sněhurka a lovec

Zdroj

Lví král

Dojemný příběh o dobrodružném zvířecím malého lva jputování ménem Simba nenechá jedno oko suché. Simbův otec, král Mufasa, vládne africké savaně a mezi zvířaty se těší velké oblibě. Když se Simba narodil, s radostí jej – jakožto nového následníka trůnu – vítalo celé království. Výjimkou byl však bratr Mufasy, Scar, který chtěl trůn získat pro sebe. Rozhodne se proto Simby zbavit. Ustojí malé lvíče tuto situaci?

Lví král se řadí mezi kultovní klasické animované filmy a díky svému spíše pohádkovému ladění jej ocení i méně pokročilí angličtináři.

Lví král

Zdroj

Hledá se Nemo

U „animáků“ ještě chvilku zůstaneme. Další animovanou klasikou je snímek Hledá se Nemo pojednávající o malé nebojácné rybce, kterou uloví potápěč a dá ji své dcerce do akvária. Po Nemovi ihned začne pátrat jeho otec Marlin, k němuž se cestou připojí i malá upovídaná rybka Dory. Podařím se jim Nema najít a dostat jej zpátky domů do moře?

Hledá se Nemo
 

Zdroj

Karlík a továrna na čokoládu

Karlík a továrna na čokoládu je zábavný a mírně výstřední film, jehož ústřední postavou je svérázný majitel továrny na čokoládu, Willy Wonka (ztvárněný legendárním Johny Deppem). Ten svou továrnu kvůli konkurenčním špehům na čas zavřel, ale posléze výrobu obnovil, a dokonce uspořádal soutěž, kdy výhru představovala návštěva Wonkovy továrny. Jedním z výherců se stal malý chudý chlapec Karlík Bucket, jehož rodina byla natolik chudá, že čokoládu dostával jen jednou za rok. Jak se mu bude exkurze líbit a co se na ní přihodí?

Karlík a továrna na čokoládu

Zdroj

Sociální síť

Snímek Sociální síť sleduje vznik fenoménu v podobě světoznámé sociální sítě Facebook. Ústředními postavami jsou extrémně inteligentní mladí muži, kteří si pochopitelně nárokují tvrzení, že zrovna oni stáli u zrodu tohoto přelomového nápadu.

Sociální síť
 

Zdroj

Marley a já

Rodinný film Marley a já vypráví příběh jednoho páru – Jenny a Johna – kteří se stěhují z Michiganu na slunnou Floridu. Mají přitom nového společníka - labradora Marleyho, který se postupně z malého roztomilého štěňátka stává padesátikilovým psím živlem. To jsou zničené věci, sežrané kytky i vystresovaný pošťák, ale především spousta lásky a radosti. Snímek, který vás rozhodně chytne za srdce.

Marley a já

Zdroj

Harry Potter

Patříte i vy mezi příznivce fantasy románů J.K. Rowlingové zachycujících dobrodružství mladého kouzelníka Harryho Pottera? Vydat se s ním a jeho přáteli do Školy čar a kouzel v Bradavicích se můžete hned v osmi dílech této populární filmové ságy. Kromě běžné mluvy se setkáte i s nově vzniklými tvary, kterým vdechla život fantazie autorky. V běžném živote je asi nepoužijete, ale rozhodně se u studia pobavíte.

Harry Potter
 

Zdroj

Královna

Oceňovaný snímek Královna odtajňuje život členů královské rodiny, přičemž se dívá i za kulisy třpytivého pozlátka, a zároveň poodhaluje svět vysoké politiky. Díky tomuto snímku si osvojíte precizní výslovnost britské angličtinya rovněž se dozvíte spoustu informací a zajímavostí o britské kultuře.

  • Víte, že chia semínka napomáhají k rozvoji slovní inteligence? O benefitech chia semínek a dalších superpotravin jsme psali v našem dalším článku
Královna
 

Zdroj

Králova řeč

V nejvyšších kruzích Velké Británie se ještě na chvíli zastavíme. Snímek Králova řeč líčí příběh inspirovaný skutečným osudem britského panovníka, Jiřího VI. Nesmělý aristokrat, který je korunován králem zcela nečekaně, se celý život potýká s vadou řeči. Postupně se tedy učí komunikovat a vy můžete spolu s ním. Bojuje přitom nejen s vlastními démony, ale jeho vlast se rovněž ocitá na prahu druhé světové války. Zvládne svou zemi dovést k vítězství?

Králova řeč
 

Zdroj

Komentáře

Add new comment
+420 286 857 164

2014 © Copyright OA Praha. All rights reserved

Aira GROUP s.r.o.