Nejlepší motivační knihy: Vytvořte si atomové návyky a nadesignujte si vlastní život

Nejsou tak napínavé jako severské krimi, ale do budoucna vám dají mnohem víc. Díky motivačním knihám můžete poznat své slabé a silné stránky i to, jak s nimi pracovat. Jak nesáhnout vedle? Vyberte si některý z našich tipů.

#1 Miguel Ruiz: Čtyři dohody

O Čtyřech dohodách ví celý svět, a pokud jste toto dílo nečetli, nejspíš jste o něm aspoň zběžně slyšeli. Můžeme ji doporučit jako odrazový můstek pro všechny, kteří s motivačními knihami teprve začínají.

Čtyři dohody jsou knihou plnou moudrostí starých Toltéků, která své poznání předává hlavně skrze pocity vyvolané obrazným pojmenováváním. Čtyři dohody pak uzavíráte sami se sebou. K lepšímu pocitu ze sebe samotných vás může dovést to, že nebudete hřešit slovem, nebudete si nic brát osobně, nebudete si vytvářet domněnky a vždy budete všechno dělat nejlépe, jak dovedete. I takto obyčejné dohody vás mohou nebývale posunout, jen je třeba se do nich víc ponořit.

#2 Robin Sharma: Mnich, který prodal své ferrari

Další knihou osobního rozvoje spíše pro začátečníky nebo pro pokročilé, kteří si chtějí odpočinout, je Mnich, který prodal své ferrari. Když jednoho dne úspěšný právník stojí smrti tváří v tvář, ledacos ve svém životě přehodnotí.

Hlavní postava se vydává na svou pouť do nedostupných indických končin, kde se setkává se starobylou moudrostí a filozofií. Teprve tady zjišťuje, jaký skrytý potenciál má každá bytost. Slibujeme, že v knize najdete hned několik mouder, která si budete chtít zapamatovat navždy, a to i na ty nejtěžší chvíle v životě.

#3 Dale Carnegie: Jak získávat přátele a působit na lidi

Nejeden lidský úspěch závisí na známostech a na tom, jak člověk působí na ostatní. Získat si příznivce nemusí být vždy jednoduché, zvlášť když v tom tak úplně neumíte chodit. Kniha Jak získávat přátele a působit na lidi vám odhalí tajemství toho, jak s lidmi jednat, abyste si je získali na svou stranu.

Je až neuvěřitelné, že kniha, která poprvé vyšla v roce 1936, je stále tak aktuální. Nahlédněte do ní a posuňte se díky ní ve svých stávajících i budoucích vztazích tam, kam chcete. Milióny jejích čtenářů o tom vědí své.

#4 James Clear: Atomové návyky

Každý z nás má návyky. Jenže některé jsou špatné a zbytečně nás brzdí. Autor, jehož blog měsíčně navštíví na milión zvědavců, vybral to nejlepší z biologie, psychologie a neurověd a dokáže čtenářům poradit, jak dosáhnout právě toho, co chtějí. A může to být opravdu cokoli, stačí jen správně postupovat a budovat si návyky, které k úspěchu přispějí.

Zlepšovat se každý den o procento, překonat nedostatek vůle a motivace, zapracovat na vlastním sebevědomí… To je jen malá ochutnávka z toho, co vám kniha Atomové návyky nabídne.

#5 Petr Ludwig: Konec prokrastinace

Kdo ještě nečetl knížku Petra Ludwiga Konec prokrastinace, a přitom neustále odkládá své úkoly a povinnosti, načež čelí obrovskému stresu a problémům nejrůznějšího charakteru? Pokud jste zjistili, že jste to vy, určitě se do čtení této knihy pusťte.

Chorobné odkládání povinností, ale i úkolů, ke kterým vlastně nemáme negativní postoj, to je prokrastinace. Fenomén dnešní doby, ve které se setkáváme s nesmírným množstvím vzruchů. Zjistěte, proč jste možná nerozhodní a vaše práce je neefektivní, jak motivovat sebe i své blízké k cílům, ale zároveň se na cílech nestát závislým. Tuto knížku dlouho neodkládejte!

#6 Stephen Covey: 7 návyků skutečně efektivních lidí

A návyky ještě jednou. Stephen Covey se dlouhodobě zabýval rodinnou problematikou a vedení lidí. Nakonec definoval 7 základních návyků, které by měl každý z nás ovládat, abychom jednali co nejefektivněji a sami ze sebe získali maximum, co se týče výsledné cílevědomosti a harmonie.

Kniha 7 návyků skutečně efektivních lidí patří k těm nejvlivnějším knihám, a dokonce se dočkala překladu do 40 jazyků. Když vás zaujme, dokonce na vás čeká i pokračování v podobě osmého návyku…

#7 Napoleon Hill: Myšlením k bohatství pro 21. století

Chtěli byste mít pevnější vůli a charakter, být rozhodnější a vytrvalejší? Je dost možné, že právě díky této knize se to naučíte. Pravděpodobně se také doberete svých skrytých hodnot a využijete návod na to, jak rozvíjet vlastní talent.

Ty správné myšlenky totiž podle autora vedou k materiálním úspěchům. Podporuje to i moudrostí, k níž dospěli úspěšní a bohatí lidé.

Kniha s názvem Myšlením k bohatství poprvé vyšla v 90. letech 20. století, ale k dostání je ve své aktualizované verzi pro 21. století. Při výběru na to nezapomeňte.

#8 Paul Ekman: Odhalené emoce

Emoce známe všichni: vztek, smutek, strach, odpor, radost a překvapení. Psycholog Paul Ekman se na ně podíval pěkně zblízka a rozhodl se nás naučit, jak identifikovat lež nebo jiný rozpor u osoby, se kterou mluvíte. Mnohdy jde totiž jen o nepatrné detaily v řeči těla a výrazu tváře.

Správné rozpoznávání emocí našich komunikačních partnerů může vést jedině k tomu, že je pochopíme, díky čemuž se vyhneme nedorozuměním a nepříjemnostem. Jak na to? Kniha složená z autorovy 40leté praxe vás to naučí.

#9 Bill Burnet & Dave Evans: Designérem vlastního života

Všichni chceme být v životě šťastní a mít pocit naplnění. Je jedno, jestli je vám dvacet a chystáte se poprvé vydat do velkého světa, nebo je vám čtyřicet a s pocitem, že vám ujíždí vlak, se chcete vrhnout do něčeho nového.

Když se do tohoto titulu začtete, zjistíte například, proč je tou nejméně efektivní metodou hledání práce odpovídání na inzeráty, jak se učit z chyb a být odolný vůči pocitu vlastního selhání, jak nebýt nerozhodný… A poznáte i další užitečné myšlenkové mechanismy.

Komentáře

Add new comment
+420 286 857 164

2014 © Copyright OA Praha. All rights reserved

Aira GROUP s.r.o.