15 úžasných filmů, které vás 100% nakopnou

Motivace je jedním ze základních psychických procesů, které v našem organismu probíhají. Její nedostatek, či naopak nadbytek způsobuje komplikace, s nimiž se není jednoduché vypořádat. Pokud cítíte, že vás motivace opouští, je potřeba ji podpořit vhodnými stimuly. Proto jsme pro vás našli a vybrali 15 úžasných filmů, po jejichž zhlédnutí se hravě pustíte do více či méně záludných výzev a motivace budete mít doslova na rozdávání.

1 - Pošli to dál


Jak změnit svět kolem sebe? Mnohdy stačí jenom špetka motivace a trocha dobré vůle. Nebo ne? Děj komorního psychologického snímku Pošli to dál, který má na svědomí režisér Mimi Leder, začíná vlastně úplně nevinně. Dokážete si představit, že přijdete o automobil a zcela neznámý člověk vám daruje svůj sporťák? Budete mít nutkání dělat dobré skutky a nečekaný dar jimi „odčinit”? Nebo začnete pátrat po tom, co si onen neznámý od vás vlastně slibuje? Ve filmu s výrazným morálním akcentem zazáří Kevin Spacey, Helen Hunt, ale i dětská herecká hvězda Haley Joel Osment, kterého mnozí z nás znají z filmu Šestý smysl.

2 - Pokojný bojovník

Dan má vlastně všechno, na co si obyčejný smrtelník dovolí jen pomyslet – skvěle našlápnutou kariéru sportovce, krásné ženy kolem sebe, spoustu peněz, aut i rychlých motorek. Plány na bezstarostný život mu ale zkříží těžký úraz. Sen o dokonalém životě je rázem pryč. Nebo ne? Náhodné setkání s cizincem Danovi otevře oči a ten rázem zjistí, že se musí ještě hodně učit. Postupně bude slevovat ze svých nároků a také opouštět věci, bez kterých dříve nemohl fungovat.

3 – Nedotknutelní


Jak může dopadnout zcela netradiční vztah ochrnutého aristokrata a čerstvě propuštěného trestance, který má být jeho novým opatrovníkem? Dokážou najít společnou notu? Opustí zajeté koleje stereotypu, nebo jejich vzájemně nesourodé povahy nemají budoucnost? Na všechny tyto a spoustu dalších otázek odpovídá francouzská motivační komedie s prvky dramatu Nedotknutelní, která patří k tomu nejlepšímu, co se podařilo režisérskému duu - Toledano a Nakache natočit.

4 - Štěstí na dosah


Unikátní životopisné drama z roku 2016 vypráví o tom, jak těžké je zabezpečit své nejbližší a přitom nepřijít o zdravý rozum. A jak důležité je neztrácet naději, když se člověku v životě jedny dveře uzavřou. Obvykle totiž existují další, které stačí otevřít a získat jejich prostřednictvím příležitost, která se jednoduše neodmítá.

5 - Nádherná zelená


Další francouzská komedie vypráví příběh mladé zvídavé mimozemšťanky, která se dobrovolně a jako jediná přihlásila k průzkumu planety Země. O Zemi se totiž vypráví nelichotivé příběhy a díky poslední špatné zkušenosti už neexistuje nikdo, kdo by ji chtěl dobrovolně navštívit. Mila je ale jiná a dá Zemi ještě jednu šanci. Jaké překvapení na ni ale čeká, když zjistí, že veškeré transakce na Zemi probíhají skrze roztodivné papírky, jídlo se nedá jíst a vzduch dýchat? Dokáže na Zemi přežít? A za jakou cenu?

6 – Coach Carter


Legendární Samuel L. Jackson ztvárnil hlavní roli v životopisném snímku o baseballové hvězdě Kenu Carterovi – trenérovi, jež udělal ve svém životě spoustu více, či méně důležitých a veřejností opěvovaných i zatracovaných rozhodnutí. Jedním z nich bylo i uzavření tělocvičny, ve které trénovali jeho nadějní svěřenci. Jejich úsilí na hřišti totiž neodpovídalo úsilí ve škole, proto se rozhodl změnit pohled na život mladých teenagerů a vyvést je ze začarovaného kruhu gangů, drog a kriminality. Podaří se mu to, či nikoli?

7 – Útěk do divočiny


Vyměnili byste pohodový život v zajištěné a uznávané rodině za jedinečné dobrodružství, které vás může stát život? Mladý dobrodruh – dvaadvacetiletý student Christopher McCandless se dlouho nerozmýšlel. Po ukončení studia na prestižní vysoké škole se vrhnul do víru nebezpečných dobrodružství, která mu mohla každý den setnout vaz. O odvaze a dobrodružné povaze, stejně jako o překonávání překážek a stereotypů vypráví okouzlující příběh režírovaný Seanem Pennem – Útěk do divočiny.

8 – Kon-Tiki


Strhující film nominovaný na Oscara (nejlepší cizojazyčný film) nás přenese do roku 1947, ve kterém se norský mořeplavec, společně se svou odvážnou posádkou rozhodl učinit nebezpečnou 101 dnů trvající plavbu. Ta zásadním způsobem ovlivnila historii i smýšlení veřejnosti. Necháte se inspirovat?

9 – Králova Řeč


Milovníci historických a motivačních filmů jásají! Králova řeč splní i ta největší očekávaní a uspokojí i ty nejpřísnější kritiky. Další z filmových klenotů, který boří stereotypy a překážky, s nimiž se dennodenně potýká každý z nás, motivuje i ty, kteří sami nad sebou zlomili hůl. Unikátní filmové dílo Toma Hoopera získalo několik Oscarů a prestižních cen BAFTA.

10 – Mezi řádky

Kriminální drama Mezi řádky mapuje osudy dětí vychovaných pouličními gangy a jejich učitelky, která se jim snaží navrátit to nejcennější – víru v sebe sama. Unikátní příběh se potýká s autoritami, předsudky i stereotypy, jimž dennodenně čelí každý z nás. Dokáže nadějná učitelka vlít studentům „ulice” novou krev do žil, nebo rezignuje a ponechá je svému osudu?

11 – Moneyball

Tento snímek staví na skutečném příběhu Billyho Beaneho – bývalého nadějného amerického hráče baseballu, který však nedokázal splnit nadějná očekávání, a vrhl se proto na administrativní stránku tohoto sportu. Bohužel se ale ocitl v těžké situaci, kdy jeho tým Oakland Athletics začal postupně přicházet o své nejlepší hráče, kteří se nechali zlákat velkými týmy a penězi. Billy je nucen vytvořit – pokud možno vítězný tým – pouze s třetinou původního rozpočtu. Se svým inteligentním ekonomem Peterem začíná najímat nedoceněné hráče, které se snaží co nejvíce motivovat a vytěžit z nich maximum, aby dosáhli těch nejlepších výsledků. Podaří se mu to?

12 – Teorie všeho 

Životopisné drama vyprávějící neuvěřitelný životní příběh anglického teoretického fyzika Stephena Hawkinga, jenž byl považován za jednu z nejchytřejších hlav lidstva. Spolužáky i profesory zbožňovaný Stephen měl našlápnuto k velmi slibné kariéře, jeho postup však značně zpomalila drsná diagnóza – neléčitelné postupné ochrnutí celého těla. Lékaři mu dávali pouze dva roky života, ale Stephen se nevzdal. Se svou životní láskou Jane se vzepřeli osudu – vzali se a snažili se žít normální život. Jak vypadal jejich boj s nepřízní osudu?

13 – Zrození šampiona

Příběh pojednává o bezprizorním teenagerovi Michaelovi, jenž zná především život na ulici. Zcela odlišným způsobem žije dobře situovaná Leigh Anne Tuohyová, které Michael vstoupil do cesty, a došlo k naprosto převratné situaci – Leigh Anne a její rodina získávají dalšího milovaného syna a bratra. Zhlédněte pozoruhodný příběh mladíka, jenž neměl sebemenší tušení, co je to rodina či koníčky, na jeho cestě k pozici fotbalové hvězdy a plnohodnotného člena rodiny.

14 – Nezlomný


Ústřední postava filmu – Louis – byl jako malý kluk pěkný sígr, který téměř vždy dokázal před následky svých činů utéct, a to doslova. Běžeckého talentu Louise si všiml jeho straší bratr Pete, jehož napadlo, že by jej Louis mohl využít na závodní dráze. To se stalo a Louis byl jedním z členů amerického olympijského týmu na hrách v Berlíně v roce 1936. Později úspěšně operoval jako člen posádky amerického bombardéru v jižním Pacifiku. Vlivem neblahých okolností se ocitne v japonském zajateckém táboře, kde jej – jakožto slavného sportovce – chtěli zlomit. On však chce všem dokázat, že je nezlomný.

15 – Čára


A jako poslední uvedeme něco méně dramatického, a to snímek Čára. Ústřední postava, 185 cm vysoká teenagerka Jodi, strávila dlouhé roky shrbená, aby se svou výškou příliš nevyčnívala. Posměškům se ale ani tak mnohdy nevyhnula. Nyní se však rozhodla najít v sobě sílu a motivaci a svým komplexům čelit. Povede se jí to?

Nechte se inspirovat a motivovat! Všech patnáct výše vyjmenovaných filmů má jedno společné – po jejich zhlédnutí budete cítit příliv nové životní energie, ale dostane se vám i pořádná dávka stimulů, které vás budou motivovat k překonávání překážek, jimž pravidelně čelíte nebo je dlouhodobě odkládáte. Vůbec nezáleží na tom, kdo jste, kolik vám je let, nebo za jak obtížnou danou překážku, či výzvu považujete. Důležité je nezaleknout se a jít za svým cílem stejně jako hrdinové výše zmíněných příběhů.

  • Nebudete-li mít zrovna náladu na film, můžete vyzkoušet i knihu. Co takhle dílo světoznámého autora J.R.R. Tolkiena, Pána prstenů?
+420 286 857 164

2014 © Copyright OA Praha. Все права защищены

Aira GROUP s.r.o.